Thursday, 19 May 2011

CONTEST KISAH PALING MENYAYAT HATI


kite jumpa satu kontest masa blogwalking tadi,,,sapa nak join klik CIK MUNI ye,,,

kite nye kesah menyayat hati ialah pasal kawan yang x cool....
alkesah bermula...
satu petang yang indah..kite n kawan kite tu, AMY (bukan nama sebenar) ponteng kelas pasal nak pegi bank...memang seronok,,pegi bank nek motor dia, xpayah nak tunggu BAS..
sampai la di bank...
di pun mintak duit kat kite pasal kite nak tumpang motor dia kan....kite pown bayo le.....

-URUSAN BANK SETTLED-

Pastu AMY ajak kite pegi TESCO..
wa,,bukan slalu dapat g TESCO ngan AMY..kite pown stuju,,trus cakap 
"JOM3"

belom sampai tesco kitorang tegok ada ROADBLOCK kat laluan nak balik nati....alamak...
kite cuak pasal kite tau AMY ada lesen L aje...kite pown sama.....huhuhuh
then kitorang truskan perjalanan ke TESCO...

-SHOPPING DONE-

amy pown cakap kat kite : 'ang dok la sini sat.ak p tengok,,ada roadblock lagi tak'
kite yang INNOCENT jawab: 'ok..jangan lama2..kite takut duk sorang2'
masa dok tunggu AMY kite pown makan le cream puff yang kite beli kat KING'S..habes 3 bijik AMY lom sampai...
xpala...kite beli ag roti pizza n roti kopi.

-AMY SAMPAI-

'camana?' kite tanya x sabar.....
'ang kena jalan kaki weyh..roadblock ada ag'....slamber badak jak dia cakap...
menumpang nye pasal...
'OOOO..ok'..dengan suara yang sedih..

kite pown jalan kaki le....da la masa tu waktu puncxah org baru balik keje...kite pown jalan kaki dekat 3 km jugak le, pasal lepas roadblock tu ada jambatan...
jalan kaki sambil nanges3 kat tepi jalan memamg sebak....
balik umah kite nanges lagi....langsung x tegur amy pasal terguris...hehe

~SEKIAN~

Kite tag kawan2 kite

nota kaki: walopun kite join kontest..ini kesah benar,,,pengalaman jalan kaki sensorang yang menyayat hati ini xkan kite lupakan walopun kite da ok ngan amy..hehe..PEACE


3 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. sadis sungguh citer ni. menyayat hati jugak la.. good luck!

tQ sudi tag asada. kalau asada join, nti x dpt la awak nak menang. hahaha *poyo*

Fathiah Hamim said...

thank you tag! tapi, fa neh. ye lah, nama je bukan calang-calang, tapi, hati sangat lembut. :P

tak bermaya la nak type cerita sadis2 neh. :/

thank you and good luck!

Syazwani Jalal said...

time kaseh tag

nnt saya join kalo berkesempatan! :D

linkwithin....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...